fbpx

SCENAR Sport D

SCENAR-Sport.jpgSCENAR-Sport.jpg
Availability:out of stock 0 item(s)
Product Code:

 Αρχές λειτουργίας

To SCENAR (Self-Controlled-Energo-Neuro-Adaptive-Regulator) αποτελεί μια συσκευή επαναστατικής τεχνολογίας που αναπτύχθηκε από Ρώσους επιστήμονες.  Στέλνει παλμικά κύματα τετράγωνου σχήματος με υψηλότερο πλάτος από ότι τα φυσικά σήματα των νευρικών ώσεων. Έπειτα λαμβάνει την αντίδραση του σώματος μετρώντας τη δερμική εμπέδηση και προσαρμόζει τόσο το σχήμα του σήματος σε κυματοειδές κι έπειτα σε πριονωτό όσο και την έντασή του. Έτσι η συσκευή αν και μοιάζει με ένα απλό TENS διαφέρει κατά πολύ στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Η δράση αυτή της συσκευής επηρεάζει τις C νευρικές-ίνες για την έκκριση νευροπεπτιδίων, ενώ της θεραπείας με TENS των α- και β- ινών για την έκκριση ενδορφινών. Στην ουσία η συσκευή προσαρμόζεται στο σώμα και με την αλλεπάλληλη προσαρμογή των παλμών αποφεύγεται το φαινόμενο της εξοικείωσης στο ερέθισμα που δέχεται το ανθρώπινο σώμα. Η ένταση των σημάτων αυτών έχει σαν αποτέλεσμα την έναρξη των φυσικών διαδικασιών ίασης.

 

Τρόπος θεραπείας

Η θεραπεία με το SCENAR ομοιάζει κάπως με τη θεραπεία των μικρορευμάτων, όπου έχουμε χαμηλής έντασης ενεργοποίηση των ενδογενών μηχανισμών ανάπλασης και ανακούφισης από τον πόνο. Η θεραπεία όμως με το SCENAR έχει ισχυρότερο αποτέλεσμα. Στην ουσία δεν μπλοκάρει κανένα μονοπάτι ή διαδικασία, απλά επιταχύνει τους φυσικούς κύκλους ανάπλασης και αναγέννησης. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι παρουσιάζεται 70% γρηγορότερη ίασης από ότι σε θεραπείες που δεν έχει χρησιμοποιηθεί το SCENAR.

Οι εφαρμογές της θεραπείας SCENAR είναι πάμπολλες και κυμαίνονται από ανακούφιση τόσο χρόνιων όσο και φλεγμονωδών καταστάσεων. Μπορούν να αντιμετωπιστούν σύνδρομα υπέρχρησης, τενοντίτιδες, αρθρίτιδες και άλλα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα κάθε ηλικίας και είναι ιδανική για άτομα που εμφανίζουν υπερευαισθησία σε φάρμακα. Μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία εκτός από παράλληλη χρήση άλλης συσκευής βιοσυντονισμού που θα στοχεύει στην αξιολόγηση της κατάστασης υγείας του εξεταζόμενου. Μία «διαγνωστικού» τύπου συσκευή βιοσυντονισμού θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μετά από 1-2 μέρες από τη θεραπεία με το Scenar. Στην αρχή συστήνονται θεραπείες 3 φορές την εβδομάδα για διάστημα 2 εβδομάδων. Έπειτα 2 θεραπείες εβδομαδιαίως για διάστημα 3 εβδομάδων και μετά 1 θεραπεία την εβδομάδα για διάστημα 1 μήνα και μετά το σχήμα μπορεί να συνεχιστεί αντίστοιχα με μειούμενο αριθμό θεραπειών. Η κατάληξη για συντήρηση ή διατήρηση της φυσικής υγείας-ευεξίας μπορεί να είναι 1 θεραπεία κάθε τρίμηνο. Μπορούν επίσης να εφαρμοστεί εμβόλιμη θεραπεία κάθε 3-4 θεραπεία άλλου τύπου όπως χειρομάλαξης, ενεργειακού μασάζ, βελονισμού, ηλεκτροβελονισμού, μαγνητοθεραπείας, ηλεκτροθεραπείας κ.α.  Ο μέγιστος χρόνος μίας θεραπείας με το Scenar δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 15 λεπτά, ενώ μέσα στο 24ωρο τη μισή ώρα. Μόνο σε οξείες καταστάσεις ( π.χ. μετά από ατύχημα ή εγκεφαλικό) συστήνονται θεραπείες κάθε 2 ώρες για περίπου 10-15 λεπτά. Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται με την επαφή του ηλεκτροδίου στα εστιασμένα σημεία πόνου ή στην ευρύτερη περιοχή του πόνου με τη μέθοδο του «χτενίσματος» (παράλληλες κινήσεις προς τη γη) ή του σταυρού όπως φαίνεται παρακάτω.

 

Όπου υπάρχει εστιασμένος πόνος το ηλεκτρόδιο θα «κολλήσει» σε αυτή την περιοχή και ο θεραπευτής θα πρέπει να «χτενίσει» ή να σταυρώσει την περιοχή 3-5 φορές για να διαπιστώσει τις πιο προβληματικές περιοχές. Έπειτα θα πρέπει να κάνει κινήσεις προς την κατεύθυνση που το ηλεκτρόδιο «κολλάει» περισσότερο μέχρι να αλλάξει ο τρόπος της κολλητικότητας. Εφαρμογές μπορούν να γίνουν και κατά μήκος των καναλιών των μεσημβρινών ή πάνω σε σκανδαλιστικά ή βελονιστικά σημεία ή ακόμη και στα συμμετρικά σημεία των περιοχών πόνου. Στο εγχειρίδιο χρήσης περιγράφονται εφαρμογές για γενικότερη ρύθμιση.

Η συγκεκριμένη θεραπεία αντενδείκνυται σε ανθρώπους με βηματοδότη ή άλλη ενσωματωμένη ηλεκτρονική συσκευή. Αντενδείκνυται επίσης στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και σε περιοχές καρκινικών όγκων. Η παράλληλη χρήση αντιψυχωσικών ή δυνατών παυσίπονων επηρεάζει σημαντικά την αποτελεσματικότητα αυτής της θεραπείας.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το SCENAR αποτελεί ιατρική συσκευή ΙΙΒ και είναι πιστοποιημένη με CE από το Βρετανικό Ινστιτούτο (British Standard Institute) και συνοδεύεται από 2ετή εγγύηση. Λειτουργεί με μπαταρία 9V. Έχει τη δυνατότητα λειτουργίας σε 14, 60, 90, και 340 Hz και το εύρος του παλμού μπορεί να κυμαίνεται μέχρι και 3 φορές άνω των φυσιολογικών ορίων των ανθρώπινων νευρικών παλμών. Τα σήματα (σχήμα παλμού) μπορούν επίσης να τροποποιηθούν με κύκλους 30-120Hz 7 sec. Η λειτουργία σε διαφορετικές συχνότητες δίνει τη δυνατότητα για αντιμετώπιση διαφορετικών προβλημάτων. Για παράδειγμα χαμηλές συχνότητες 15 – 60 Hz  είναι κατάλληλες για θεραπεία εκφυλιστικών αλλοιώσεων, ενώ υψηλές συχνότητες πάνω από 120 Hz για θεραπείες φλεγμονών και τέλος συχνότητες πάνω από 340 Hz είναι ιδανικές για οξύ ή χρόνιο πόνο.

Πίσω στο: Κυτταρίτιδα και σύσφιξη