fbpx

BTS Anymov - Ρομποτικό σύστημα

ANYMOV-SLIDE.jpgANYMOV-SLIDE.jpg
Availability:out of stock 0 item(s)
Product Code:

 Mέχρι πρόσφατα, η νοσοκομειακή κλίνη θεωρούνταν απλώς ένα ένα παθητικό εργαλείο με στόχο την παροχή στον ασθενή μιας θέσης για ύπνο και ξεκούραση. Με τον καιρό, το κρεβάτι του νοσοκομείου εξελίχθηκε σε ένα σύστημα σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους επαγγελματίες υγείας. Ένα πρώτο σημαντικό βήμα έγινε με την αντικατάσταση της χειροκίνητης δραστηριότητας, απαραίτητη για την κινητοποίηση του ασθενούς, από ένα ηλεκτρικό μοτέρ, μειώνοντας τον φόρτο εργασίας του προσωπικού.

Το BTS ANYMOV ολοκληρώνει την τεχνολογική εξέλιξη παρουσιάζοντας την επόμενη γενιά: το κρεβάτι του νοσοκομείου γίνεται ένα ρομπότ για κινητοποίηση επικεντρωμένη στον ασθενή, εκτελώντας τη μηχανική θεραπεία απευθείας στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ως το πρώτο στάδιο αποκατάστασης μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ή περιστατικό εγκαφαλικής κάκωσης. Σχεδόν όλοι οι ασθενείς μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ή σε μετα-τραυματική κατάσταση εγκεφαλικής βλάβης παρουσιάζουν έλλειψη κινητικότητας. Η κινητοποίηση κατά τη διάρκεια της οξείας φάσης αποτελεί βασικό παράγοντα για μια επιτυχημένη αποκατάσταση.

Το BTS ANYMOV είναι η μόνη ρομποτική συσκευή ωφέλιμη για την αποκατάσταση του ασθενούς, ακόμα και όταν αυτός δεν μπορεί να συνεργαστεί, απευθείας στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Περιγραφή

{youtube}wdFO9d3hKLg{/youtube}

 

Ρομποτική αποκατάσταση άμεσα εκτελέσιμη στο κρεβάτι του νοσοκομείου

Το BTS ANYMOV είναι ένα ρομποτικό κρεβάτι νοσοκομείου για αποκατάσταση, που επιτρέπει μια συγκεκριμένη και επαναλαμβανόμενη εκπαίδευση, αποτελούμενη από σταδιακές παθητικές ασκήσεις. Επιτρέπει μία ενεργή, υποβοηθούμενη, τμηματική και πολυ-τμηματική κινητοποίηση των ισχίων, των γονάτων και κνημιοταρσικών αρθρώσεων, μέσα από ενεργητικές και με αντίσταση ασκήσεις, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του ασθενούς.
Αποτελείται από 4 κινητά τμήματα που χρησιμοποιούν κινητήρες υψηλής ακρίβειας: ολόκληρη η βάση του κρεβατιού μπορεί να ρυθμιστεί στην ανύψωση και την πλευρική κίνηση με την βοήθεια τηλεσκοπικών στύλων. Το τμήμα της πλάτης μπορεί να ανακληθεί έως 90ο. Οι βάσεις που στηρίζουν τα κάτω άκρα επιτρέπουν τις κινήσης απαγωγής - προσαγωγής των ισχύων.
Η ραχιαία - πελματιαία κάμψη της κνημιοταρσικής άρθρωσης και η κάμψη/έκταση του γονάτου ενεργοποιούνται από δύο αποκλειστικούς κινητήρες, διαθέτοντας ειδικές υποδοχές σε οδηγούς τοποθετημένους στις βάσεις των κάτω άκρων.
Ένας αεροσυμπιεστής που παρέχει αντίσταση σχετιζόμενη με τη δύναμη ώθησης του ασθενούς, χρησιμοποιείται για τις ενεργητικές ασκήσεις ενδυνάμωσης. Ο ίδιος αεροσυμπιεστής μπορεί να παρακαμφθεί/αντικατασταθεί από τον πιεσμένο αέρα που παρέχεται συνήθως στους χώρους του νοσοκομείου. Η ιδιαίτερη προσοχή στον σχεδιασμό και την παραγωγή, εγγυάται τα υψηλότερα πρότυπα λειτουργικής ασφάλειας, τόσο για τον θεραπευτή όσο και για τον ασθενή.

Συνδυασμένη λειτουργική αξιολόγηση

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκατάστασης, η απόκτηση ηλεκτρομυογραφικών (EMG) δεδομένων είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που παρέχει σημαντικά στοιχεία σχετικά με την πιθανότητα ανάκαμψης του ασθενούς. Τα δεδομένα από το σύστημα EMG μπορούν να αξιολογηθούν ως προς πώς και πότε ο ασθενής προσπαθεί να παράγει κίνηση (κατά τη διάρκεια ενεργητικών ασκήσεων) και επίσης την παρουσία μυϊκής δραστηριότητας στις φάσεις της παθητικής κινητοποίησης.
 
Το BTS ANYMOV ενσωματώνει προαιρετικά, ένα εντελώς ασύρματο σύστημα επιφανειακού EMG παρεχόμενου με τα κατάλληλα πρωτόκολλα για την απόκτηση διαφόρων διαμορφώσεων των μυών, σύμφωνα με τις ασκήσεις που εκτελούνται στο κρεβάτι.
1) Κάμψη/έκταση γονάτου: Αξιολόγηση 3ων καναλιών (μυών) για κάθε άκρο: έξω πλατύς μηριαίος, εμπρόσθιος μηριαίος και ημιτενοντώδης.
2) Κάμψη/έκταση ποδιού (ραχιαία/πελματιαία κάμψη): Αξιολόγηση 3ων καναλιών (μυών) για κάθε άκρο: πρόσθιου κνημιαίου, του γαστροκνημίου (έσω ή πλαγίου).
Το σύστημα παρέχει αυτόματα μια δεδομένη έκθεση που δείχνει το γράφημα της έντασης της μυϊκής συστολής και τα στοιχεία του έργου της μυϊκής σύσπασης. Συγκεκριμένα, ο πίνακας βοηθάει την κατανόηση ως προς τη μυϊκή δραστηριότητα, ποσοτικοποιώντας την και συνεπώς, παρακολουθώντας την κατά την επανεξέταση του ασθενούς για την αξιολόγηση της προόδου.

Πλεονεκτήματα

 

 

Συμβάλει στην ανάκαμψη της ορθοστατικής και λειτουργικής κίνησης.

Πρόληψη των δευτερογενών επιπλοκών που συνδέονται με ακινησία
π.χ. υπαναχώρηση συνδέσμων, κατακλίσεις, αναπνευστικές παθήσεις, εν τω βάθει φλεβικές θρομβώσεις.

Εξάλειψη των κινδύνων πτώσεων
π.χ. κατάσταση που σχετίζεται με ορθοστατική υπόταση σε κλασική αποκατάσταση.

Διέγερση αρθρικής ιδιοδεκτικότητας

Επιμελής και συμμετοχική διαδικασία διέγερσης

Προσαρμογή θεραπευτικών ασκήσεων
Χάρη στην βάση δεδομένων ανεπτυγμένη στο πλαίσιο του συστήματος ελέγχου πληροφοριών του BTS ANYMOV, προσβάσιμο με χειριστήριο με οθόνη αφής, το θεραπευτικό προφίλ μπορεί να αποθηκευτεί, να επαναχρησιμοποιηθεί και εύκολα να τροποποιηθεί από τον χειριστή σύμφωνα με τη βελτίωση και εξέλιξη του ασθενούς.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Κινήσεις
13 κινητήρες, 4 στύλοι για κάθετη ανύψωση, μηχανισμοί κίνησης για την κλίση του κρεβατιού, του τμήματος της πλάτης, των τμημάτων των ποδιών και για την απαγωγή - προσαγωγή των ισχύων.

Ασφάλεια
Γρήγορη χειροκίνητη επαναφορά του συστήματος

Πιστοποίηση
Class IIa σύμφωνα με το MDD 93/42/ECC**

Διαστάσεις (σε οριζόντια θέση)
229 x 98 x h 90 cm (με πλευρικά προστατευτικά)

Μέγιστη διάσταση
229 x 184 x h 245 cm

Βάρος
230 Kg

Υλικό γεμίσματος
PVC/στρώμα υγιεινής από πολυαμίδιο

Εξοπλισμός

 

Βασικό πακέτο:

 • Ρομποτικό νοσοκομειακό κρεβάτι με μονάδα ελέγχου με οθόνη αφής
 • Αφαιρούμενα πλαϊνά κιγκλιδώματα
 • Στρώμα που αποτρέπει την κατάκλιση
 • Ιμάντες για την στήριξη του κορμού κατά την διάρκεια της κατακόρυφης κίνησης
 • Ιμάντες για την στήριξη των κάτω άκρων κατά την διάρκεια των ασκήσεων κάμψης - έκτασης του γονάτου
 • Ιμάντας σταθεροποίησης του ποδιού για τις ασκήσεις απαγωγής - προσαγωγής του ισχίου
 • T-Walker για την ραχιαία  - πελματιαία κάμψη της κνημιοταρσικής άρθρωσης


Προαιρετικά:

 • BTS ANYMOV EMG - ασύρματο σύστημα επιφανειακού ηλεκτρομυογραφήματος
 • Μαξιλάρι για την στήριξη των κάτω άκρων του ασθενούς κατά την καθιστή θέση
 • Χειρολαβές για την στήριξη του ασθενούς κατά την διάρκεια της κατακόρυφης κίνησης
 • Ενσωματωμένος αεροσυμπιεστής (μόνο για τις ενεργητικές ασκήσεις)

 

Κινητική λειτουργία

Το BTS Anymov μπορεί να κινηθεί σε πολλαπλά επίπεδα χάρη στους 13 ηλεκτρονικά ελεγχόμενους κινητήρες που διαθέτει.
Κάθε κίνηση είναι ομαλή και απολύτως αθόρυβη.

 

 
Πίσω στο: Ρομποτικά συστήματα