fbpx

Οπτοηλεκτρονική Πληθυσμογραφία (OEP)

OEP-SYSTEM.jpgOEP-SYSTEM.jpg
Availability:out of stock 0 item(s)
Product Code:

 H Οπτικοηλεκτρονική Πληθυσμογραφία βασίζεται στην ανάλυση, κατά την αναπνοή, των τροχιών μιας σειράς δεικτών, τοποθετημένων στην θωρακο-κοιλιακή επιφάνεια του ασθενούς. Οι θέσεις στο χώρο των δεικτών αυτών καταγράφονται και επεξεργάζονται με μαθηματικά μοντέλα και αλγόριθμους από μια υπολογιστική μονάδα που μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια όχι μόνο διακυμάνσεις του όγκου του συνόλου του θωρακο-κοιλιακού τοιχώματος, αλλά και διακυμάνσεις των διαφόρων υπο-τμημάτων. Ανιχνεύονται, για παράδειγμα, οι ασσυμετρίες όσον αφορά τη κίνηση των αναπνευστικών μυών.

 

Το σύστημα μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια τον τρέχοντα όγκο, ζωτική χωρητικότητα, αναπνευστική συχνότητα, διάρκεια των φάσεων της εισπνοής και της εκπνοής, τη μέση διακύμανση εισπνοής και εκπνοής και τις διακυμάνσεις του όγκου στο τέλος της εκπνοής.
Το OEP SYSTEM είναι ένα καινοτόμο εξεταστικό εργαλείο, μη επεμβατικό, ακριβείς, εύκολο στη χρήση και αναντικατάστατο σε περίπτωση μη συνεργάσιμων ασθενών, κινούμενων υποκειμένων ή σε περίπτωση ειδικών περιβαλλοντικών συνθήκεων.
Αντίθετα με τις παραδοσιακές τεχνολογίες πληθυσμογραφίας, το OEP SYSTEM δεν επηρεάζεται από την υγρασία και τις μεταβολές της θερμοκρασίας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκτελέσει εύκολα μετρήσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

 

 

Χαρακτηριστικά Συστήματος

Άυξηση της ικανότητας ανάλυσης της μηχανκής του αναπνευστικού

Το OEP System μετρά με ακρίβεια τις δυναμικές των διακυμάνσεων όγκου κατά τη διάρκεια της αναπνοής στα διάφορα τμήματα των θωρακο-κοιλιακού τοιχώματος (άνω, κάτω και την κοιλιακή περιοχή του θώρακα). Αυτά τα δεδομένα, τα οποία δεν θα μπορούσαν να ήταν διαθέσιμα με άλλο τρόπο, είναι μια χρήσιμη συμβολή στην αξιολόγηση των ασθενών που πάσχουν από αποφρακτικές παθήσεις. Επίσης, συνδυάζοντας τη μέτρηση του όγκου που λαμβάνεται με το OEP SYSTEM, με τη μέτρηση πίεσης του οισοφάγου και του στομάχου, η δυναμική των αναπνευστικών μυών μπορεί να μελετηθεί ως ισχύς, έργο και δύναμη.


Οι μετρήσεις μπορούν αν διεξαχθούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες

Η οπτοηλεκτρονική τεχνολογία του OEP System δεν απαιτεί καμία φυσική σύνδεση με τον ασθενή, ο οποίος μπορεί να εξεταστεί σε οποιαδήποτε θέση ή κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης και για εκτεταμένη χρονική περίοδο. Η μέτρηση είναι άμεση και δεν επηρεάζεται από τις μεταβολές των περιβαλλοντικών συνθηκών.


Μη επεμβατικό και κατάλληλο για μη συνεργάσιμους εξεταζόμενους

Το OEP System μετράει τις κινήσεις του αναπνευστικού ακόμα και σε άτομα που δεν μπορούν να συνεργαστούν ή να συμμορφωθούν με τις οδηγίες (ασθενής σε μονάδα εντατικής θεραπείας, παιδιά κ.α.). Επίσης, δεν απαιτείται από τον ασθενή να βρίσκεται απομονωμένος σε κάποιο θάλαμο ούτε να χρησιμοποιεί κάποιου είδους μάσκα ή επιστόμιο.


Ενσωματώνει απεικονίσεις από όλες τις παραμέτρους

Το λογισμικό επεξεργασίας συμπεριλαμβάνει σε μία κοινή εκτύπωση τις παραμέτρους και από άλλο διαγνωστικό εξοπλισμό (πνευμονοταχογράφος, κ.α.) για την ολοκληρωμένη αξιολόγηση των δεδομένων όλων των εξετάσεων του ασθενή στην ίδια συνεδρία.


Απλή και περιοδική βαθμονόμηση

Το OEP System δεν απαιτεί καμία προσαρμογή για τον εκάστοτε εξεταζόμενο. Το σύστημα μπορεί να βαθμονομηθεί μία φορά στην αρχή της ημέραςμε μία γρήγορη και εύκολη διαδικασία.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Σταθμός ελέγχου για την ανάκτηση και ενσωμάτωση των κινηματικών δεδομένων με αναλογικά σήματα, συμπεριλαμβανομένου όλες τις λογισμικές εφαρμογές για τον χειρισμό και την επεξεργασία.

Κάμερες υπερύθρων και πηγές φωτός.

Συχνότητα λήψης κινηματικών δεδομένων: 60 Hz και υποπολλαπλάσια.

Συχνότητα λήψης αναλογικών δεδομένων έως και 120 Hz.

Ημισφαιρικά κάτοπτρα (δείκτες - markers).

Συμπεριλαμβάνονται τρίποδες και στηρίγματα τοίχου για τις κάμερες.

Ελάχιστη απαιτούμενη επιφάνεια για την εφαρμογή του συστήματος 2,5 x 3 μέτρα.

Πίσω στο: Έλεγχος Αναπνευστικής Λειτουργίας