fbpx
×

Προειδοποίηση

Δεν έχει οριστεί νόμισμα στο κατάστημα! Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή εάν είστε ένα βήμα από https://www.serinth.gr/administrator/index.php?option=com_virtuemart&view=user&task=editshop

Witty - Σύστημα χρονομέτρησης με φωτοκύτταρα

Witty.jpgWitty.jpg
Availability:out of stock 0 item(s)
Product Code:

 

Το νεό χρονόμετρο της Microgate, Witty, αποτελεί μία μικρή, εργονομική και καινοτόμα συσκευή η οποία είναι πρακτική και εύκολη στη χρήση. Τα γραφικά και οι οδηγίες της έγχρωμης οθόνης που ενσωματώνει, εξασφαλίζουν αυτή την ευκολία στη χρήση. Με δυνατότητα επιλογής μεταξύ 8 διαφορετικών συχνοτήτων λειτουργίας, είναι δυνατόν να δουλεύετε ταυτόχρονα με πολλά συστήματα χρονομέτρησης Witty (χρονόμετρα και φωτοκύτταρα) στον ίδιο χώρο. Διάφοροι τύποι προ-αποθηκευμένων τεστ είναι διαθέσιμοι (ατομικό τεστ, ομαδικό τεστ, γραμμικά τεστ, μπρος - πίσω (go & return), μετρητής κ.α.), ενώ μπορεί και ο χρήστης να δημιουργήσει νέα τεστ και πρωτόκολλα κατευθείαν στο χρονόμετρο. Το χρονόμετρο Witty αποθηκεύει και εμφανίζει όλες τους μετρούμενους χρόνους οι οποίοι μπορούν να περαστούν (download) στη συνέχεια στον Η/Υ με τη χρήση του λογισμικού Witty Manager.

Περιγραφή

Φωτοκύτταρα Witty

 

Λόγω του ενσωματομένου συστήματος εκπομπής/λήψης που ενσωματώνει, με εμβέλεια 150 μέτρων, το κάθε φωτοκύταρο του συστήματος Witty είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο. Η συνεχής ραδιο-επικοινωνία με το χρονόμετρο Witty εξασφαλίζει ότι οι χρόνοι που μετρήθηκαν μεταδίδονται ασφαλώς στο χρονόμετρο με τη μέγιστη ακρίβεια (±0.4 χιλιοστά δευτερολέπτου), ακόμα και στην ύπαρξη παρεμβολών στο σήμα. Το χρονόμετρο Witty αναγνωρίζει από απόσταση τον αριθμό του φωτοκυττάρου, έτσι ώστε να οριστεί, στη συνέχεια, ο ρόλος του κάθε φωτοκυττάρου: εκκίνηση, τερματισμός και ενδιάμεση πύλη.

Διπλά φωτοκύτταρα

 

Μία, επίσης, διαθέσιμη δυνατότητα είναι η χρήση διπλού φωτοκυττάρου με το σύστημα Witty π.χ. ένα από πάνω και ένα από κάτω, έτσι ώστε μόνο η ταυτόχρονη διακοπή των δύο δεσμών να παράγει σήμα εισόδου στην πύλη. Αυτή η δυνατότητα εφασφαλίζει ότι η είσοδος στην πύλη εκτελείται σωστά, με το στήθος και όχι με το χέρι του αθλούμενου. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε απεριόριστο αριθμό φωτοκυττάρων για μέτρηση και ενδιάμεσων χρόνων.

 

Πλεονεκτήματα

Πρακτικό και ακριβές

Το νέο σύστημα Witty έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις μέτρησης χρόνου σε όλες τις μεθόδους και πρωτόκολλα εκγύμνασης.

Πλεονεκτήματα του Witty

 • Νέα, διαισθητική και εύκολη στη χρήση γραφική απεικόνιση
 • Απλή και γρήγορη διαδικασία εκμάθησης
 • Έγχρωμη οθόνη
 • Εκτέλεση όλων των κλασικών και μοντέρνων αθλητικών πρωτοκόλλων (όπως sprint, shuttle, resistance, courses) ή ακόμα και πρωτοκόλλων ορισμένα από τον χρήστη
 • Διάταξη με μονό ή διπλό φωτοκύτταρο
 • Απεριόριστος αριθμός ενδιάμεσων φωτοκυττάρων (πύλες) για μέτρηση ενδιάμεσων χρόνων
 • Λήψη αποτελεσμάτων με ακρίβεια υψηλότερη και από χιλιοστό του δευτερολέπτου
 • Εύκολη και γρήγορη επανατοποθέτηση των φωτοκυττάρων σε κάθε αλλαγή πρωτοκόλλου άσκησης, χάρη στην αξιόπιστη μετάδοση των δεδομένων (εμβάλεια 150 m)
 • Υπολογισμός ταχύτητας (km/h, m/s, mph)
 • Μπαταρία με αυτονομία 10 ωρών χρήσης
 • Γρήγορη διαμεταγωγή δεδομένων από το Witty στον Η/Υ (για τις ταξινομήσεις, αξιολόγηση και εξαγωγή δεδομένων), χάρη στην θύρα USB
 • Αυτο-ρυθμιζόμενα φωτοκύτταρα
 • Πολλαπλές συχνότητες διαθέσιμες
 • Αδιάβροχο
 • Εύκολα μεταφερόμενο με το σακίδιο πλάτης που περιλαμβάνεται
 • Συμβατότητα με το σύστημα Optojump Next
 • Επεκτασιμότητα του συστήματος χωρίς περιορισμούς με δυνατότητα προσθήκης μονών ή διπλών φωτοκυττάρων, αξεσουάς όπως τακάκια έναρξης, πίνακες απεικόνισης χρόνου LED, δείκτες κατεύθυνσης κ.α.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Χρονόμετρο Witty

Βάρος 337g, με τη μπαταρία
Διαστάσεις 214  x 100 x 36 mm
Θερμοκρασία λειτουργίας 0° C/+45°C
Μονάδα μέτρησης χρόνου Επιλογή: χρόνος 1 s – 1/10 s – 1/100 s – 1/1000s ταχύτητα m/s – km/h – mph - knots
Ανάλυση μέτρησης 4 x 10-5 s (1/25000 s)
Οθόνη Έγχρωμη οθόνη TFT, 59x44 mm, 320x 240 pixel, με επιλογή φωτεινότητας μέσω της συσκευής
Μονάδα λήψης/εκπομπής Πολυσυχνοτικός πομποδέκτης 433-434MHz
Εκπομπή Ψηφιακή εκπομπή FSK. Συνεχής κώδικας με πληροφορίες διόρθωσης και αυτόματη διόρθωσn
Συχνότητες 433.1125 MHz έως 434.7375 MHz
Ισχύς σήματος 10 mW
Μονάδα επεξεργασίας 2 μικροεπεξεργαστές 32-bit
Χρονισμός 12 quartz στα 8 MHz, σταθερότητα ±10ppm μεταξύ 0°C και +45°C
Τροφοδοσία Ενσωματωμένη μπαταρία πολυμερών λιθίου, εξωτερική τροφοδοσία 5V DC
Φόρτιση μπαταρίας Ενσωματωμένος "έξυπνος" διαχειριστής φόρτισης
Αυτονομία μπαταρίας > 10 ώρες
Πληκτρολόγιο Πληκτρολόγιο μεμβράνης 23ων πλήκτρων
 • Πλήκτρο εκκίνησης - τερματισμού
 • Αριθμητικό πληκτρολόγιο
 • 4 πλήκτρα λειτουργιών
 • 4 πλήκτρα πλοήγησης και επιλογής
 • Πλήκτρο "Αρχικής οθόνης" (Home key)
 • Πληκτρο για μπλοκάρισμα της γραμμής
Συνδεσιμότητα Θύρα micro USB type B για φόρτιση και σύνδεση με τον Η/Υ, Βύσμα Jack: είσοδος για εξωτερικό σύστημα

 

Witty photocell technical specifcations

Βάρος 169g, με τη μπαταρία
Διαστάσεις 75 x 103 x 48 mm
Θερμοκρασία λειτουργίας 0° C/+45°C
Ελάχιστη ανάλυση 0.125 ms
Καθυστέρηση σε σχέση με την διακοπή της δέσμης 1 ms
Μέγιστη απόσταση κατόπτρου 12 m
Μονάδα λήψης/εκπομπής Πολυσυχνοτικός πομποδέκτης 433-434MHz
Εκπομπή Ψηφιακή εκπομπή FSK. Συνεχής κώδικας με πληροφορίες διόρθωσης και αυτόματη διόρθωσn
Συχνότητες 433.1125 MHz έως 434.7375 MHz
Ισχύς σήματος 10 mW
Ακρίβεια μετάδοσης παλμού ±0.4 ms
Εμβέλεια εκποσμής Περίπου 150 μέτρα
Μονάδα επεξεργασίας Μικροεπεξεργαστής 16-bit
Χρονισμός 8 MHz quartz, σταθερότητα ±30ppm μεταξύ 0°C και +45°C
Τροφοδοσία Ενσωματωμένη μπαταρία ιόντων λιθίου, εξωτερική τροφοδοσία 5V DC
Φόρτιση μπαταρίας Ενσωματωμένος "έξυπνος" διαχειριστής φόρτισης
Αυτονομία μπαταρίας > 10 ώρες
Συνδεσιμότητα Θύρα micro USB type B για φόρτιση και σύνδεση με τον Η/Υ, Βύσμα Jack: είσοδος για εξωτερικό σύστημα ή διπλό φωτοκύτταρο.

Λογισμικό

Το Witty Manager είναι ενα λογισμικό για Η/Υ με MS Windows (XP Sp3, Vista, Win7, Win8) για την διαχείριση των μετρούμενων χρόνων από το Witty, την εμφάνιση των κατατάξεων, γραφημάτων, ιστορικών κτλ.

Οι κύριες λειτουργίες του είναι:

 • Διαχείριση των προσωπικών στοιχείων των αθλητών, συμπεριλαμβανομένου φωτογραφιών και καταχώριση σε ομάδες ή κατηγορίες
 • Διαχείριση της λίστας Ενάρξεων
 • Δημιουργία πρωτοκόλλων
 • "Κατέβασμα" των δεδομένων από το Witty και εμφάνιση των αποτελεσμάτων σε διαμορφώσιμους πίνακες και γραφήματα
 • Αναβάθμιση του λογισμικού (firmware) του Witty και των φωτοκυττάρων
   

Το λογισμικό χωρίζεται σε 3 κύριους τομείς:

ΑΘΛΗΤΕΣ

Σε αυτόν τον τομέα μπορούν να δημιουργηθούν φάκελοι αθλητών και να διαμορφωθούν. Κάθε φάκελος μπορεί να περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τον αθλητή (προσωπικά δεδομένα, σημειώσεις, εικόνας κτλ).

Επιπλέον, μπορεί να δημιουργηθούν λίστες "ενάρξεων" έτσι ώστε όταν μεταφέρονται τα δεδομένα στο Witty, δεν θα αποθηκεύονται μόνο τα ονόματα και οι πληροφορίες των αθλητών, αλλά και η σειρά με την οποία θα εκτελέσουν το/τα τεστ. Αυτές οι λίστες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κατατάξουν τους αθλητές στη βάση δεδομένων σε ομάδες.

TEST

Η κυρίως λειτουργία αυτού του τομέα είναι η δημιουργία νέων πρωτοκόλλων / τεστ τα οποία μεταφέρονται στην συνέχεια στο χρονόμετρο Witty. Υπάρχουν 3 κύριοι τύποι τεστ: Basic, Multistart και Counter.
Basic: Αυτό το τεστ συνηθώς εκτελείται ατομικά, επιτρέποντας έτσι την εκτέλεση περισσότερων δοκιμασιών. Αναλόγως των απαιτήσεων, μπορεί να οριστεί προς εκτέλεση ένα Sprint test (ευθεία ή συγκεκριμένη πορεία, με ή χωρίς ενδιάμεσους χρόνους), Go & Back (πολλαπλές διαδρομές από ένα σημείο σε ένα άλλο ή και με περισσότερα σημεία), καθώς επίσης και το Shuttle με αποκατάσταση (αν μία συγκεκριμένη περίοδος αποκατάστασης απαιτείται μεταξύ των προσπαθειών).
Multistart: Αυτό το τεστ χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που το μήκος της διαδρομής είναι τέτοιο, ώστε είναι απαραίτητο ο επόμενος αθλητής να ξεκινήσει πρωτού ο πρηγούμενος τερματίσει.
Counter: Αυτό το τεστ είναι πολύ χρήσιμο όταν θέλουμε να μετρήσουμε πόσες επαναλήψεις μιας συγκεκριμένης δραστηριότητας μπορεί να εκτελέσει ένας αθλητής μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο, ή αλλιώς, πόσο χρόνο χρειάζεται ένας αθλητής για να εκτελέσει συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων μιας δραστηριότητας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Witty Software3 SmallΣε αυτόν τον τομέα, εμφανίζονται τα αποτελέσματα από τα εκτελεσμένα τεστ.
Τα αποτελέσματα μπορούν να φιλτραριστούν ανά αθλητή (πληκτρολογώντας το όνομα του αθλητή, θα εμφανιστούν μόνο τα αποτελέσματα όσων τεστ έχει συμμετάσχει ο συγκεκριμένος αθλητής), τύπο τεστ, ημερομηνία ή συνδυασμό των προηγουμένων.

Με την επιλογή ενός τεστ και την εισαγωγή στην λειτουργία εμφάνισης (View mode), τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν με γραφική και αριθμητική μορφή, αναλόγως με την προεπιλεγμένη διάταξη πινάκων.

Τα δεδομένα μπορούν να εκτυπωθούν και να εξαχθούν με το πάτημα ενός κλικ (επιλογή διαφόρων τεστ) ή σε μία αναφορά (επιλογή ενός τεστ, στο οποίο τα δεδομένα προς εκτύπωση ή εξαγωγή μπορούν να διαμορφωθούν, ένα λογότυπο μπορεί να προστεθεί κτλ).

Πίσω στο: Φωτοκύτταρα