fbpx

h/p/cosmos Locomotion Therapy | Λειτουργική Αποκατάσταση Βάδισης σε Κυλιόμενο Τάπητα με συστήματα Αντιστάθμισης Βάρους και Αντιστάσεων

hp-locomotion.jpghp-locomotion.jpg
Availability:out of stock 0 item(s)
Product Code:

Η λειτουργική εκπαίδευση βάδισης σε κυλιόμενο τάπητα είναι μια βασική συνιστώσα στην αποκατάσταση νευρολογικής φύσεως περιστατικών.

Σε τέτοιου τύπου εφαρμογές η ίδια η μετακίνηση του ασθενή στην πράξη δεν είναι πάντα εύκολη. Ακόμα και το πρώτα βήμα στο διάδρομο μπορεί να είναι μία πρόκληση.

Για αυτό το λόγο η εταιρεία h/p/cosmos Γερμανίας έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει ένα σύστημα το οποίο αποτελείται από ένα ειδικής κατασκευής κυλιόμενο τάπητα υψηλών προδιαγραφών ο οποίος συνοδεύεται από ένα σύστημα ανέλκυσης/μείωσης βάρους του ασθενή.

Μια σειρά από χαρακτηριστικά όπως η ράμπα πρόσβασης για αναπηρικό αμαξίδιο, η ρυθμιζόμενες χειρολαβές με τηλεσκοπικές επεκτάσεις, τα ρυθμιζόμενα καθίσματα για τους θεραπευτές αλλά και πολλά άλλα καθιστούν το σύστημα Locomotion το πιο εξελιγμένο και εργονομικά σχεδιασμένο σύστημα για την αποκατάσταση της βάδισης παγκοσμίως.

 

Ασφαλέστερη έναρξη της θεραπείας και από την αναπηρική καρέκλα

Η ράμπα για αναπηρικό αμαξίδιο και οι τηλεσκοπικά επεκτάσιμες χειρολαβές (+55 cm) διευκολύνουν την πρόσβαση του ασθενή. Ο ασθενής φοράει ένα ειδικό γιλέκο και ανασηκώνεται εύκολα με το σύστημα ανάρτησης h/p/cosmos Airwalk®.

 

Θεραπεία σε πρώιμα στάδια με σύστημα ανύψωσης σωματικού βάρους

Σε περίπτωση νευρολογικής αποκατάστασης, είναι πολύ σημαντικό ο ασθενής να ξεκινήσει την άσκηση όσο το δυνατόν νωρίτερα. Επομένως, απαιτείται ένα βέλτιστο σύστημα αντιστάθμισης του σωματικού βάρους το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τον ασθενή. Το σύστημα αντιστάθμισης βάρους h/p/cosmos Airwalk υποστηρίζει ένα φυσικό πρότυπο βάδισης. Το σύστημα ανάρτησης μονού σημείου επιτρέπει δυναμική πάνω και κάτω κίνηση κατά την βάδιση ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει ελευθερία κίνησης στο σώμα και περιστροφές, όπου αυτά χρειάζονται.

Βελτιωμένη εργονομία για τον θεραπευτή

Η h/p/cosmos έχει αναπτύξει μία πολύ εξελιγμένη και εργονομική λύση, η οποία στοχεύει στην άνεση του θεραπευτή. Ρυθμιζόμενα και  περιστρεφόμενα καθίσματα - με εξαιρετική οσφυϊκή υποστήριξη - και τα αντίστοιχα στηρίγματα ποδιών και στις δύο πλευρές του διαδρόμου, επιτρέπουν στον θεραπευτή να καθίσει άνετα και σταθερά στη θέση.

Απλή λειτουργία και έλεγχος για θεραπευτή και ασθενή

Για τον εύκολο έλεγχο των παραμέτρων της θεραπείας το h/p/cosmos Locomotion Therapy διαθέτει χειριστήριο το οποίο είναι κοντά στον θεραπευτή. Ο ενσωματωμένος μαγνήτης δίνει τη δυνατότητα τοποθέτησης σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια του συστήματος. Έτσι ο θεραπευτής εύκολα και χωρίς να σηκώνεται μπορεί προχωρήσει σε αλλαγή της ταχύτητας, της κλίσης, να σταματήσει ή να εκκινήσει το διάδρομο.

Αντίστροφη κίνηση τάπητα με κατωφέρεια για βέλτιστα θεραπευτικά αποτελέσματα

Μεταξύ άλλων πιθανών θεραπευτικών χρήσεων, κυρίως για ασθενείς με αδυναμία στους ραχιαίους καμπτήρες, η δυνατότητα βάδισης  σε κατωφέρεια, με επαρκή κλίση, είναι πολύ σημαντική. Με το σύστημα ανάρτησης μονού σημείου, ο ασθενής μπορεί να γυρίσει πάνω στον διάδρομο σε μηδενικό χρόνο. Μια απλή περιστροφή ενός διακόπτη αλλάζει την κατεύθυνση της κίνησης του τάπητα.

Ενσωματωμένα δυναμοδάπεδα, Πελματογράφος, Σύστημα Ανάλυσης Βάδισης

Ο διάδρομος h/p/cosmos locomotion 150/50 DE med μπορεί να εξοπλιστεί (προαιρετικά)  με δυναμοδάπεδα (force plates), αισθητήρες πίεσης, και  πρόσθετο λογισμικό ανάλυσης βάδισης. Αυτό επιτρέπει τη μέτρηση και την απεικόνιση των κατακόρυφων δυνάμεων αντίδρασης του εδάφους, της κατανομής της δύναμης, του κέντρου πίεσης, του διασκελισμού και μιας ποικιλίας βιομηχανικών παραμέτρων.

 

Ανιχνεύσιμα αποτελέσματα θεραπείας με ταχεία τεκμηρίωση

Μόλις ολοκληρωθεί η συνεδρία, ο εκτυπωτής (προαιρετικός) ο οποίος συνδέεται άμεσα με το διάδρομο, εκτυπώνει μία ολοκληρωμένη αναφορά. Όλα τα σχετικά αποτελέσματα της άσκησης και τα δεδομένα, όπως η διάρκεια, η ταχύτητα, η κλίση, η απόσταση, ο καρδιακός ρυθμός, ο δείκτης φυσικής κατάστασης, η ημερομηνία, η ώρα και ακόμη και ο σειριακός αριθμός του διαδρόμου για ιχνηλασιμότητα, περιλαμβάνονται στην εκτύπωση.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Διαδρόμου

 Το δαπεδοεργόμετρο mercury h/p cosmos Locomotion DE med διαθέτει:

 • Επιφάνεια Βάδισης

Μήκος: 150cm   Πλάτος: 50 cm Ύψος πρόσβασης: 19cm

Μείωση φορτίου για τις αρθρώσεις

Ενισχυμένη ζώνη με ανάγλυφη επιφάνεια πάχους 5mm

 • Ειδικό αντικραδασμικό και αντιολισθητικό δάπεδο.
 • Μέγιστο βάρος εξεταζόμενου: 200 k Από 200 kg- 400 kg (κατόπιν παραγγελίας)
 • Oθόνη και πλήκτρα για χειρισμό από τον χρήστη αλλά και δυνατότητα απομακρυσμένου χειρισμού από υπολογιστή, μέσω θύρας RS Έχει την δυνατότητα σύνδεσης με υπολογιστή, ECG, εργοσπιρόμετρο.
 • Οθόνη

6 LCD Οθόνες, 4 LEDs για την λειτουργία. 20 LEDs για εμφάνιση των μονάδων, προφίλ, βήματα, κλπ. Ταχύτητα (0.1 km/h ή m/sec), χρονόμετρο (00:00) σε ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα, κλίση (0.1% ή σε μοίρες), απόσταση (1 μέτρο...999,9 km ή μίλια), program step/number, ενεργειακή κατανάλωση (1kJ / kcal), METS, fitness Ιndex, απόδοση (Watt), Καρδιακός Ρυθμός (Παλμοί ανά λεπτό).

 • Εύρος Ταχύτητας

0 - 10.0 km/h (0 – 2.8 m/sec.) με δυνατότητα αύξησης ή μείωσης ανά 0,1 Km/h. Το συγκεκριμένο εύρος ταχύτητας έχει επιλεγεί από την h/p/ cosmos για να προσφέρει μέγιστη σταθερότητα κατά την δοκιμασία. Συνδυάζεται για αυτό το λόγο με ειδικό μοτέρ και inverter.

 • Κλίση

-15%....+15% ρυθμιζόμενη ηλεκτρονικά, διαβάθμιση 0.1% σε συνδυασμό με την αντίστροφη κίνηση ιμάντα και λειτουργία κατωφέρειας.

Διαθέτει ειδικό διακόπτη για την αντίστροφη κίνηση ιμάντα. Το ηλεκτρονικό σύστημα φρένου μπορεί να αποτρέπει την επιτάχυνση όταν τρέχουμε σε μέγιστη κλίση.

 • Κατεύθυνση τρεξίματος

Συμπεριλαμβάνεται η λειτουργία της αντίστροφης κίνησης του ιμάντα.

 • Κινητήρας

3.3kW (4.5 HP) 3φασικός A.C. κινητήρας (δεν απαιτεί συντήρηση).

 • Ηλεκτρονικό σύστημα φρένου κινητήρα

Εμποδίζει σχεδόν όλες τις κινήσεις του ιμάντα, όταν η ταχύτητα γίνεται 0 km/h είτε από ανύψωση / βαρύτητα,είτε κατά την τοποθέτηση ή την αποσυναρμολόγηση του διαδρόμου.

 • Επιτάχυνση

7 επίπεδα (σε 3 ... 131 sec. από 0 έως την μέγιστη ταχύτητα) καθώς επίσης και για την επιβράδυνση, για χειροκίνητη ή αυτόματη λειτουργία.

 • Κουμπί ασφαλείας (διακοπή ρεύματος). Aυτομετασχηματιστής εξισορρόπησης τάσης για την αποφυγή διαρροής ρεύματος από το δαπεδοεργόμετρο και μόνωση από την παροχή.
 • Σύστημα παρακολούθησης καρδιακών παλμών

Ασύρματο σύστημα πομπού-δέκτη POLAR. 1-κάναλος δεκτης, ακρίβεια-ECG, μέτρηση και εμφάνιση παλμό προς παλμό.

 • Έλεγχο καρδιακού ρυθμού

Αυτόματος έλεγχος της ταχύτητας και της κλίσης σύμφωνα με το στόχο καρδιακού ρυθμού που έχει επιλεγεί κάθε φορά (Cardio Mode)

 • Θύρες επικοινωνίας

1x RS232 COM1 για επικοινωνία με  PC, Πιεσόμετρο, ECG, Σύστημα Εργοσπιρομετρίας- & Σειριακό εκτυπωτή.

 • Προγράμματα

42 πρωτόκολλα και Προφίλ

 • 6 προεγκατεστημένα (διαβαθμιζόμενα, 120 παραλλαγές)
 • 28 πρωτόκολλα μετρήσεων: UKK 2km Walktest, Bruce, Graded Test, Naughton, Ellestad,Gardner etc.
 • 8 ελεύθερα με δυνατότητα δημιουργίας προγραμμάτων από τον χρήστη, 40 βημάτων έκαστο
 • Λογισμικό h/p/cosmos para control®

Για έλεγχο του διαδρόμου μέσω υπολογιστή και καταγραφή ταχύτητας, Καρδιακής Συχνότητας, απόστασης και χρόνου. Συμπεριλαμβάνεται καλώδιο επικοινωνίας RS232 5m.

 • Διακόπτης έκτακτης ανάγκης.(emergency stop button)
 • Φορητό χειριστήριο ελέγχου με μαγνητική στερέωση.(remote control)
 • Χειρολαβές κατασκευασμένες από στερεό χάλυβα, με πνευματικό σύστημα ρύθμισης ύψους (70-115 cm) και πλάτους (43-114 cm). Προέκταση 55 cm για χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου.
 • Παροχή Ρεύματος

220/240 Volt, 50/60 Hz, 1φασικό AC, 15 Amps

 • Μετάδοση Ισχύος

Poly-V-Belt drive (αθόρυβη λειτουργία), Frequency Inverter

 • Πιστοποιήσεις

      CE0123; guideline 93/42/EEC+GL 2007/47/EC; MDD;

      machinery directive 2006/42/EC; DIN EN 60601-1;

      DIN EN 60601-1-1; DIN EN 60601-1-2 (EMC approved);

      DIN EN 60601-1-4; DIN EN 60601-1-6; DIN EN 62304;

      DIN EN 62353; EN 957-1; EN 957-6; DIN EN ISO 9001;

      DIN EN ISO 14971; DIN EN ISO 13485 ,I / IP20 / B, IIb medical device/

      SIA (EN 957)

 • Διαστάσεις

Μήκος: 218 cm χωρίς την ράμπα

Μήκος: 338 cm με την ράμπα

Πλάτος: 100 cm χωρίς τα καθίσματα του εξεταστή

Πλάτος: 128 cm με τα 2 καθίσματα του εξεταστή

Ύψος: 144 cm

 • Βάρος: 376 κιλά περίπου
Πίσω στο: Δαπεδοεργόμετρα